> Interessant > Insecten kweken

Zelf aan de slag met insecten kweken

Insecten kweken? Wie wil dat nou niet een keer proberen? Het kan en is op kleine schaal ook niet zo heel erg moeilijk. Hier lees je hoe je op kleine schaal voor jezelf kunt beginnen. Als je professioneel wilt beginnen, kunnen wij je helpen en doorverwijzen naar ervaren insectenkwekers, die graag hun kennis delen. Verder hebben we interessante informatie over de kweek van insecten voor je verzameld.

Meelwormen kweekbak

Zelf kweken

Het meest makkelijke is om te beginnen met een paar bakjes meelwormen. Meelwormen zijn eenvoudig bij de betere dierenwinkel of bij een insectenkweker te koop. Met een paar bakjes kan je snel aan de slag. We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Hive explorer starters kit

Het betere begin

Als je de slag te pakken hebt, kun je ook aan de slag met een professionele starterskit. Het bedrijf Livin Farms heeft speciale broedmachines ontworpen voor het kweken van meelwormen. Lees verder over hoe het werkt en waar je hem kunt kopen. Check de broedmachine

Moriowormen kweken

Insectenkwekers

Altijd al willen weten waar onze eetbare insecten vandaan komen? Wie zijn de kwekers van vandaag? We hebben een overzicht van alle bekende insectenkwekers in Nederland en België op een rijtje gezet.

Kratjes meelworm teelt

Professioneel kweken

Wil je aan de slag om grootschalig insecten te kweken en ben je daarom opzoek naar professioneel kweekadvies of tips hoe je een insectenkwekerij kunt opstarten? Wij kunnen je helpen door je in contact te brengen met professionele kwekers.

 

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!