> Leesvoer > Doorbraak broedmachine van Livinfarm

Doorbraak broedmachine van Livinfarm

De grootschalige insectenbroedmachine van Livinfarm is momenteel een hot topic in de wereld van voedselproductie en duurzaamheid. Het is een innovatief concept dat op grote schaal insecten kan kweken voor menselijke consumptie en dierenvoer. Insecten zijn een rijke bron van eiwitten en voedingsstoffen en hun kweek is veel duurzamer dan de traditionele veehouderij.

Efficiënt kweken

Livinfarm’s insectenbroedmachine is ontworpen om insecten op een efficiënte en schaalbare manier te kweken. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde technologie om de optimale omgeving voor de insecten te creëren. Het kan tot 500 kilogram insecten per dag produceren, afhankelijk van de grootte van de machine. De insecten die in de machine worden gekweekt zijn meelwormen en buffalo-wormen.

Kweekproces

Het proces van het kweken van insecten in de machine begint met het toevoegen van eieren aan de broedkamer. Vervolgens worden de eieren in de broedkamer geplaatst en worden ze beheerd door de machine. De machine controleert de temperatuur, luchtvochtigheid en voeding van de insecten. Het duurt ongeveer zes weken voordat de insecten klaar zijn voor oogst.

Duurzame eiwitproductie

Het grootste voordeel van het kweken van insecten in deze machine is dat het veel duurzamer is dan traditionele veehouderij. Insecten hebben veel minder voedsel en water nodig dan vee en produceren veel minder broeikasgassen. Daarnaast is het kweken van insecten een veel efficiëntere manier om eiwitten te produceren. Insecten hebben een veel hogere voederconversie dan vee, wat betekent dat ze veel minder voedsel nodig hebben om dezelfde hoeveelheid eiwit te produceren.

Oplossing voor de toekomst

De insectenbroedmachine van Livinfarm is momenteel nog in de testfase, maar het heeft veel potentieel om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van voedselproductie en duurzaamheid. Het zou kunnen helpen om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien zonder de natuurlijke hulpbronnen te belasten. Het zou ook een geweldige oplossing kunnen zijn voor landen die te maken hebben met voedseltekorten.

Insecten eten is misschien nog niet helemaal ingeburgerd in onze Westerse cultuur, maar met de ontwikkeling van deze machine en het potentieel om op grote schaal insecten te kweken, zou dit wel eens snel kunnen veranderen.

door Bas Godschalk
gepost op 25-04-2023
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!