> Interessant > Insectenkookboeken

Kies je favoriete insectenkookboek

Wil je meer inspiratie opdoen met insectenrecepten? Dan kun je het beste een insectenkookboek gebruiken. Er zijn een stuk of vier Nederlandstalige insectenkookboeken op de markt. In elk kookboek vind je naast de insectenrecepten ook extra informatie over insecten. Welke voedingswaarden hebben ze, hoe bereid je ze en meer interessante achtergrondinformatie. Hieronder geven we een overzicht van de Nederlandstalige kookboeken en een lijstje van buitenlandse kookboeken. Van de Nederlandstalige kookboeken hebben we recensie geschreven. Dan weet je wat je kunt verwachten, als je een insecten kookboek bestelt.

Het Insectenkookboek

Het Insectenkookboek is een van de eerste insectenkookboeken die is uitgegeven. Het bevat heerlijke recepten, maar ook tal van leuke insectenwetenswaardigheden en interviews met top-koks en insectenkwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen, of je ze allemáál kunt eten, en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.

Bugs, culinair insectenkookboek

Chef-kok David Creëlle heeft in België een eigen insectenrestaurant geopend en daar veel heerlijke insectengerechten gemaakt. In zijn kookboek geeft hij een veelheid aan recepten en extra achtergrondinformatie. 

Het Insecten kookboek

Het Insecten Kookboek is door Folke Dammann & Nadine Kuhlenkamp samengesteld. Het is van origine een Duitstalig kookboek. Ook dit kookboek bevat allerlei soorten recepten en voorbeelden voor eenvoudige gerechtjes. 

Insecten, een culinaire ontdekking

Dit insectenkookboek is van oorsprong in Groot-Brittannië uitgebracht onder de naam Eat Grub. In deze uitvoering staan erg veel recepten, variërend van snacks, via kleine naar grote gerechten en nagerechten. Je kunt zelfs completen menu’s samenstellen.

Meer insectenkookboeken bekijken?

Wil je nog meer recepten bekijken? Dat kan. Er zijn verschillende internationale kookboeken over insecten. Kijk hier voor het overzicht en bestel ze direct.