> Leesvoer > Frans insectenfarm haalt miljoenen dollars op

Frans insectenfarm haalt miljoenen dollars op

Ynsect

Het Franse insectenbedrijf Ynsect heeft bij een nieuwe investeringsronde 372 miljoen dollar binnengehaald. Dat is een enorm bedrag in de insectenwereld.

Ynsect

Ynsect produceert op geïndustraliseerde schaal meelwormen. Waar veel insectenkwekers handmatig de meelwormenbakken inspecteren en voer toevoegen, doen ze dat bij Ynsect geautomatiseerd. Door kratjes te stappelen hebben ze veel minder ruimte nodig. Bijzonder is ook dat het proces geheel circulair is, waardoor het afval of weer hergebruikt kan worden, of dat het als product verkocht kan worden.

Ambitie

Het bedrijf Ynsect heeft grote ambities. Door het ophalen van 372 miljoen dollar wil het bedrijf nu grootschalige insectenkweek uitrollen in de Verenigde Staten. Ze kweken nu in Europa en Azië. Medeoprichter en directeur van Ynsect zegt hierover: “Het is onze ambitie om een revolutie teweeg te brengen in de voedselketen, die letterlijk begint bij de basis: insecten en de bodem. Het gaat ons allemaal aan, of we nu vleeseters zijn of veganisten, omdat het gaat over de manier waarop onze planten en dieren gevoed worden.”. 

Toekomst

Wij hopen dat Ynsect op deze manier grootschalig insecten kan gaan kweken. Door automatisering en het efficiënter kweken van insecten, gaan de kosten van de kweek naar beneden. Ook zijn kwekers op die manier in staat om die hoeveelheden te produceren dat ze door de voedselverwerkende industrie serieus worden genomen en ze impact hebben op het verduurzamen van onze voedselproductie.

Foto is afkomstig van insectescomestibles.

door Bas Godschalk
gepost op 17-10-2020
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!