> Leesvoer > Meelwormen kweken met de Hive Explorer

Meelwormen kweken met de Hive Explorer

Hive explorer starters kit

Je wilt graag zelf meelwormen kweken. Dat kan met een professionele meelwormenmachine, zoals de Hive Explorer. Hoe werkt het?

Hive Explorer

De Hive Explorer is een nieuwe vinding van LIVIN Farms. Het is eigenlijk een kleinere versie van de Hive. De Hive bestaat uit meerdere verdiepingen, waarbij de meelwormen steeds een verdieping naar beneden vallen. De Hive Explorer bestaat uit één bak, met daarin een hoger gelegen compartiment voor de kevers en de popjes. Ook deze nieuwe versie van LIVIN Farms bevat een regelen van de temperatuur van de kweekruimte. Hierdoor is de kweektemperatuur optimaal in te regelen.

In het hoger gelegen compartiment leven de meeltorren. Als ze eitjes leggen, vallen die in een bak eronder. De uitgekomen meelwormpjes leven in het laagste deel. Je geeft ze regelmatig eten en na een aantal weken kan je al oogsten.

Tip: de poepjes van de meelwormen kan je bij je planten gooien. Het is hele goede mest en zo kan je het afval weer goed hergebruiken.

Deze Hive is een stuk goedkoper dan zijn grotere broer de Hive en daarmee een laagdrempelige manier om een minikwekerij te starten. De Hive Explorer staat in de startblokken om geproduceerd worden. De eerste exemplaren worden binnenkort opgestuurd.

Je kunt nu al wel een pre-order plaatsen. De prijs is $149,- exclusief verzendkosten.

Hier vind je meer informatie over de Hive Eplorer en hier kun je een order plaatsen.

door Bas Godschalk
gepost op 25-03-2020
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!