Spaanse paella met meelwormen
BEREIDING: 30 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
6 eetl olijfolie
4 teentjes knoflook, gehalveerd
2 middelgrote uien grof gesnipperd
500 gr kipfilet in blokjes
6 tomaten, ontveld in reepjes
1 rode paprika in reepjes
400 gr droogkokende rijst
theel kurkuma
6 dl kippenbouillon
25 gr meelwormen
1 kg mosselen
300 gr Noorse garnalen
1 theelepel bladselderij en 1 theelepel peterselie, fijngehakt
peper en zout
stap 1
Fruit de knoflook in hete olie tot deze goudbruin ziet en schep de knoflook uit de pan.
stap 2
Voeg de ui en kip toe en laat dit onder voortdurend omscheppen fruiten tot de uisnippers glazig zien. Voeg dan de meelwormen, tomaat, paprika en rijst toe. Blijf het geheel boven een niet al te hoge warmtebron omscheppen tot de rijst als het ware doorzichtig lijkt te zijn.
stap 3
Week ondertussen de saffraandraadjes in 3 eetlepels water of bouillon. Voeg de hete bouillon aan de rijst toe en daarna de saffraan met het vocht. Schep het geheel goed om en laat het gedurende 15 minuten zachtjes koken.
stap 4
Voeg daarna de goed afgespoelde en schoongemaakte mosselen toe. Laat het geheel nog zolang koken totdat de mosselschelpen geopend zijn. Schep vlak voor het opdienen de garnalen en de kruiden door het gerecht. Strooi er peper en zout over en schep de meelwormenpaella aan tafel nog eens goed door.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Loempia met sprinkhanen
snack
Noedels met sprinkhanen
hoofdgerecht
Sprinkhanen met bospaddenstoelen
hoofdgerecht
Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!