Bananenbrood met meelwormen
BEREIDING: 20 MINUTEN + 60 MINUTEN OVENTIJD| VOOR 4 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
250 gr bloem
1 tl baking soda (verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten)
snufje zout
115 gr boter op kamertemperatuur
110 gr bruine basterdsuiker
2 losgeklopte eieren
500 gr geprakte (over)rijpe bananen
25 gr meelwormen
stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een bakblik (23×13 cm) lichtjes in.
stap 2
Meng de bloem, baking soda en het zout in een grote kom.
stap 3
Meng vervolgens de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar met een mixer. Voeg de eieren toe en mix deze goed tot één geheel. Roer er vervolgens de geprakte bananen door totdat alles goed vermengd is.
stap 4
Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en meng alles nog even goed kort door elkaar. Tenslotte roer je er de meelwormen doorheen.
stap 5
Giet het mengsel in de bakvorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de cake en trek hem er weer uit. Als de prikker schoon is, is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit en laat hem op een rooster verder afkoelen.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Cupcakes met buffalo’s
gebak
Insectenquiche met buffalo’s
hoofdgerecht
Pannenkoek met fruit en buffalo
hoofdgerecht
Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!