Noedels met sprinkhanen
BEREIDING: 25 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
krop ijsbergsla
2 tomaten
50 gr sprinkhanen
250 gr noedels
wokolie
2 teentjes knoflook
1 ui
sweet chilisaus
stap 1
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen door ze er voorzichtig af te breken. Dit is belangrijk omdat de pootjes scherpe haakjes hebben.
stap 2
Breng in een ruime pan een laag water met een snufje zout aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af laat ze goed uitlekken.
stap 3
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes en de ui in halve ringen.
stap 4
Zet de wok op hoog vuur en laat goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok vervolgens de knoflook en ui even, voeg de sprinkhanen toe en wok het geheel gedurende 3 minuten. Voeg slareepjes en de noedels toe en wok dit nog 2 minuten mee. Schep de noedels met de sprinkhanen in een diep bord of kom. Voeg vervolgens naar eigen smaak de chilisaus en blokjes tomaat toe.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Gekarameliseerde insecten
snack
Vervang vlees door insecten
snack of vleesvervanger
Chocolade met insecten
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!