Loempia met sprinkhanen
BEREIDING: 40 MINUTEN | VOOR 4 – 8 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
100 gr peultjes
120 gr worteltjes
3 bosuitjes
80 gr bleekselderij
80 gr Chinese kool
80 gr shiitake
100 gr taugé
8 loempiavellen
25 gr sprinkhanen
4 eetl olie
1 mespunt versgeperste knoflook
4 eetl sojasaus
1 eetl maïzena
1 eetl fijngehakte koriander
1 eetl bloem
plantaardige olie om te frituren
stap 1
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen door ze er voorzichtig af te breken. Dit is belangrijk omdat de pootjes scherpe haakjes hebben.
stap 2
Snijd de schoongemaakte groenten, met uitzondering van de taugé, in dunne reepjes.
stap 3
Verhit de olie in koekenpan of wok. Voeg de knoflook toe en wok alle groente samen met de sprinkhanen. Blus het geheel af met de sojasaus en maak op smaak met peper en zout. Bind met de maïzena, voeg de koriander toe en laat het geheel afkoelen.
stap 4
Maak van de bloem en een beetje water een papje.
Leg een loempiavel in een ruitvorm neer. Leg de vulling in het midden van de ruit. Maak de randen goed vochtig met water. Vouw eerst de onderste punt naar binnen en daarna de zijkanten. Smeer de randen van de bovenste punt in met het bloempapje. Rol de loempia naar boven toe dicht en zorg dat hij goed vastzit. Frituur ze op 180 graden.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Kaasstengels met buffalo’s
snack
Cupcakes met buffalo’s
gebak
Insectenquiche met buffalo’s
hoofdgerecht
Wil je meer weten over insecten?
Vraag een gastles aan!