> insecten > Gekarameliseerde insecten

Gekarameliseerde insecten

BEREIDING: 10 MINUTEN + 30 MINUTEN OVENTIJD| VOOR 4 PERSONEN | SNACK

Gemarineerde sprinkhaan 2

Ingrediënten

60 gr gesmolten boter

150 gr bruine basterdsuiker

150 ml siroop (bijvoorbeeld suikersiroop, agavesiroop, ahoornsiroop of maïssiroop)

25 gr insecten naar keuze: sprinkhanen, meelwormen of krekels

stap 1

Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden Celsius. Meng in een kom de boter, suiker en stroop tot een mengsel. Roer de insecten erdoor.

stap 2

Bekleed een ovenschaaltje met bakpapier en doe dit mengsel in het ovenschaaltje.

stap 3

Zet het in een oven en laat het in 30 minuten bakken/karameliseren.

stap 4

Haal het gerecht uit de oven laat het goed afkoelen! Je kunt de gesuikerde insecten nu afbreken en als koekje serveren!

Eet smakelijk!

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!