> krekels > Krekels in pittige saus

Krekels in pittige saus

BEREIDING: 5 MINUTEN + 4 UUR WACHTTIJD | VOOR 4 PERSONEN | SNACK

Ciabatta met pittige krekels saus

Ingrediënten

25 gr krekels

1 pakje MonChou

1 (of meer) theel mayonaise

Spaans pepertje, in dunne ringetjes gesneden, zaadjes verwijderd

2 tenen fijngesneden knoflook

zout en peper

sambal oelek

stap 1

Bak de knoflook in wat olijfolie en voeg de krekels toe.

stap 2

Doe de MonChou en de mayonaise in een kom en zet de staafmixer erin tot een egaal mengsel ontstaat. Voeg net genoeg mayonaise toe om de MonChou mooi egaal te krijgen. Als dit problemen oplevert, kun je enige druppels citroen toevoegen. Maar niet te veel, anders wordt het mengsel te zacht.

stap 3

Voeg de sambal en pepertjes toe en meng alles weer goed. Voeg tot slot de insecten met knoflook toe en schep ze voorzichtig door het mengsel. Plaats de kom minstens 4 uur in de koelkast alvorens op te dienen. Lekker met geroosterde ciabatta!

Eet smakelijk!

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!