Krekels in pittige saus
BEREIDING: 5 MINUTEN + 4 UUR WACHTTIJD | VOOR 4 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
25 gr krekels
1 pakje MonChou
1 (of meer) theel mayonaise
Spaans pepertje, in dunne ringetjes gesneden, zaadjes verwijderd
2 tenen fijngesneden knoflook
zout en peper
sambal oelek
stap 1
Bak de knoflook in wat olijfolie en voeg de krekels toe.
stap 2
Doe de MonChou en de mayonaise in een kom en zet de staafmixer erin tot een egaal mengsel ontstaat. Voeg net genoeg mayonaise toe om de MonChou mooi egaal te krijgen. Als dit problemen oplevert, kun je enige druppels citroen toevoegen. Maar niet te veel, anders wordt het mengsel te zacht.
stap 3
Voeg de sambal en pepertjes toe en meng alles weer goed. Voeg tot slot de insecten met knoflook toe en schep ze voorzichtig door het mengsel. Plaats de kom minstens 4 uur in de koelkast alvorens op te dienen. Lekker met geroosterde ciabatta!
Eet smakelijk!
Meer recepten
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!