Curry met meelwormen
BEREIDING: 20 MINUTEN | VOOR 4 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
25 gr meelwormen
400 gr wokgroente naar wens
2 tenen knoflook, fijngesneden
theelepel verse fijngesneden gember
el fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel kerrie
oestersaus en vissaus
blik of pak kokosmelk (ongeveer 150-200 ml)
(wok)olie
stap 1
Bak de meelwormen eventjes in een verhitte wok met olie.
stap 2
Voeg vervolgens de gember, rode peper en knoflook toe en bak die op een laag pitje 4 minuten door. Voeg alle kruiden toe en 2 à 3 eetlepel oestersaus.
stap 3
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat op een laag vuur 5 minuten sudderen. Wordt de curry wat te droog dan kun je nog een beetje water toevoegen. Op het laatste moment voeg je de vissaus naar smaak toe. Begin met 1 eetlepel en daarna eventueel nog één.
Serveer met rijst en eventueel een frisse salade en kroepoek voor een extra feestelijk geheel. Ook lekker met Naan-brood.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Gekarameliseerde insecten
snack
Vervang vlees door insecten
snack of vleesvervanger
Chocolade met insecten
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!