> Leesvoer > Nederland kan nu aan de krekelkroket

Nederland kan nu aan de krekelkroket

Krekelkroket van Lieven van Assche

In België lopen ze een beetje voor op het gebied van insecten eten. Tenminste qua wetgeving…. en dus inmiddels ook in initiatieven op insectensnacks. Wanneer gaat Nederland aan de krekelkroket?

Er zijn inmiddels een aantal cafetaria’s in België die kroketten met krekels erin verkopen. De krekelkroket wordt bijvoorbeeld verkocht door cafetaria’s in Gent, Ronse en Brugge en waarschijnlijk gaat het aantal snackbars met dit insectenhapje in het assortiment oplopen.

Insectensnack

Het Gentse restaurant Bugs & Lunch staat bekend om gerechten met de krekels. Het insectenrestaurant heet voortaan ‘Bugs’. Op het menu is de lekkere insectensnack te vinden: de krekelkroket. Eigenaren David Creëlle en Liesbet Minne bedachten de insecten lekkernij om mensen, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met eetbare insecten. (Foto: Lieven Van Assche)

Ragout van krekelmeel

De kroket is gemaakt van een ragout van krekelmeel en heeft een lichtoranje kleur. Er zitten geen hele stukjes krekel in de kroket. Wel is het perfect alternatief voor vlees, want het is zeer voedzaam, goed verteerbaar, rijk aan proteïnen en zit boordevol vitaminen en mineralen.

Update 26 maart 2020

Het restaurant van David Creëlle bestaat niet meer. Wel heeft David zijn insectenrecepten gebundeld in een mooi en praktisch insectenkookboek. Lees onze recensie.

door Bas Godschalk
gepost op 16-07-2015
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!