> Leesvoer > Waar kan je eetbare insecten kopen?

Waar kan je eetbare insecten kopen?

Insecten producten

Als je graag een keer zelf aan de slag wilt om een insecten gerecht klaar te maken, dan is de eerste vraag: waar koop ik insecten? Over het algemeen is het best lastig om een winkel of webshop te vinden waar je insecten kunt kopen. Duurzaaminsecteneten heeft een aantal opties op een rijtje gezet.

Wat voor insecten kun je kopen?

In Nederland en België zijn er verschillende aanbieders van insecten die geschikt zijn voor humane consumptie. Veel verkocht wordt de meelworm en zijn kleinere broertje de buffalo-worm. Ook de krekel en de sprinkhaan zijn populair. Deze insecten zijn meestal verkrijgbaar in potjes of zakjes en zijn gevriesdroogd. Daardoor zijn ze lang houdbaar bij kamertemperatuur. Ook zijn er diepvriesproducten te koop, zoals wasmotlarven.

Naast de pure insecten zijn er ook bewerkte insectenproducten. Denk aan snoepgoed met insecten (lolly’s of nougat, chocolade) of gekruide krekels en meelwormen. Deze smaken meer naar borrelnootjes en zijn goed samen met je biertje of drankje te consumeren. Bij sommige webwinkels heb je bijzondere producten zoals soep of pasta met insecten.

Update 20 maart 2020

We zien een beweging in de markt van insectenproducten die komen, maar helaas ook weer gaan. We blijven hopen en er zelf aan werken om te zorgen dat de markt voor insecten steeds groter wordt.

Waar kunt je insecten kopen?

Insecten zijn op verschillende manieren te kopen. Gevriesdroogde insecten kan je bij de Jumbo krijgen, al moet je er meestal naar vragen. De AH heeft soms insectenproducten, zoals de insectenlolly tijdens Halloween. Als je zakelijke klant bent, kun je ook bij de (grotere) Sligro of Hanos vestigingen terecht. Verder bij een paar delicatessenwinkels.

De meest makkelijke en misschien ook wel snelle manier is om een bestelling te doen bij een webshop. Veel Nederlandse kwekers hebben een eigen webshop waar je insecten en insectenproducten kunt kopen. De ene webshop is uitgebreider dan de andere en het aanbod kan flink verschillen.

Heb je je bestelling van eetbare insecten in huis gekregen ga er dan direct mee aan de slag. Lees eerst wat je ter voorbereiding dient te doen voordat je je insecten op kan eten. En kies daarna een lekker insecten recept uit of laat je inspireren door het recept uit een van de insectenkookboeken.

Klik hier voor de pagina met webshops en winkels waar je insecten kunt bestellen.

door Bas Godschalk
gepost op 05-10-2017
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!