> Leesvoer > Meelworm kweken met de kit van Openbugfarm

Meelworm kweken met de kit van Openbugfarm

OpenBugFarm

Als je zelf aan de slag wilt met het kweken van meelwormen, dan is het initiatief van Openbugfarm.com misschien iets voor jou. Het project is gestart door Tiny Farms om de ontwikkelingen in de sector op een revolutionaire manier te versnellen.

Openbugfarm

Openbugfarm is een online open-source platform, waar je alles kunt delen t.a.v. het kweken van insecten. Door op deze manier de krachten te bundelen en informatie te delen worden noodzakelijke innovaties gestimuleerd.

Bij openbugfarm kun je terecht om een meelworm starters kit te maken met de beschikbare blue prints. Met deze kit kun je elke 26 dagen 1 kg meelworm oogsten. De kits zijn volledig open-source, dit betekent, dat alle handleidingen om er een zelf te maken online beschikbaar zijn. Hierdoor kan iedereen een kit zelf maken en op het platform delen met anderen, wat je hebt geleerd en hoe het beter kan. Hierdoor wordt er voor een continue stimulatie gezorgd, die mogelijk weer leidt tot nieuwe innovatie.

Kijk hier voor meer informatie.

Open-source

Het concept open-source is begonnen in de wereld van de software en heeft voor menig grote innovatie gezorgd. In plaats van dat er één bedrijf alleen en “gesloten” verantwoordelijk is voor nieuwe ontwikkelingen en problemen zelf probeert op te lossen, zorgt open-source voor een verspreiding van informatie en interactiemogelijkheden over een groot aantal gebruikers. Die gebruikers werken samen, waardoor de ontwikkelingen worden versneld. De gebruikers van open-source kunnen grote bedrijven zijn, maar ook individuele personen.

door Buglover
gepost op 30-10-2014
info@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!