> Leesvoer > Damhert introduceert een insectenburger

Damhert introduceert een insectenburger

Insecta insecten schnitzel

Insectenburger

Damhert, een Belgische snackproducent, introduceerde in 2014 verschillende typen insectenproducten onder de naam Insecta. Deze vleesvervangers worden gemaakt van buffalo-wormen. In deze productlijn zijn bugnuggets, bugburgers en insectenschnitzels verkrijgbaar.

Vleesvervangers van buffalo-wormen in supermarkten

De wormen waren tot dusverre vooral bekend als voer voor vissen en (kleinere) insectenetende vogels. Buffalowormen zijn door hun hoge eiwit- en lage vetgehalte erg voedzaam. De Insecta-producten kenmerken zich door ‘een nootachtige smaak, met een vleugje spek’.

Productieproces

“Aan de producten is niet te zien dat er insecten in de producten zitten”, legt Lisa Lamorgese van Damhert uit aan de Belgische krant De Standaard. “De wormen worden eerst gevriesdroogd en daarna vermalen. De rest van het productieproces is identiek aan dat van andere vleesvervangers.”

Het Federaal Voedselagentschap in België ziet geen probleem en heeft het gebruik van de wormen voor menselijke consumptie officieel goedgekeurd. Nederland loopt wat dat betreft weer achter. Tijd om de wetgeving aan te passen dus!

door Buglover
gepost op 19-10-2014
info@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!