

Insectenquiche met buffalo's
BEREIDING: 45 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT

Ingrediënten
Voor het deeg:
150 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1 theel zout
1 theel basterdsuiker
50 gr boter
1 ei
60 ml melk
Voor de vulling:
1 potje buffalo’s
4 eetl olijfolie
2 gesnipperde uien
halve prei in reepjes
1 rode paprika in blokjes
1 teentje knoflook geperst
1 theel kerriepoeder
Voor het room-eimengsel:
2 dl slagroom
4 eieren
1 eetl maïzena
50 gr geraspte oude kaas
quichevorm van 25 cm
stap 1
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat 15 minuten, afgedekt en op een warme plaats, rijzen.
stap 2
Hak de buffalo’s in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de meelwormen, ui, prei, paprika en knoflook in ca. 2 minuten zonder te kleuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee. Laat vervolgens afkoelen.
stap 3
Meng alle ingrediënten voor het room-eimengsel in een kom en breng op smaak met peper en zout.
stap 4
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
stap 5
Rol het deeg uit tot een ronde dunne plak, gebruik een beetje bloem om plakken te voorkomen.
stap 6
Smeer de bakvorm in met boter en bekleed deze met het deeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over de vorm en giet het room-eimengsel erover. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!