> meelwormen > Appeltaart met meelwormen

Appeltaart met meelwormen

BEREIDING: 45 MINUTEN + 60 MINUTEN OVENTIJD | VOOR 8 – 12 PERSONEN | GEBAK

Appeltaart met insecten

Ingrediënten

1 pak Koopmans Appeltaart

175 gr roomboter of margarine

1 ei

1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)

20 gr suiker

75 gr rozijnen

2 a 3 tl kaneel

40 gr meelwormen

stap 1

Doe de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden bij een elektrische oven.

stap 2

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

stap 3

Snijd 10 gram meelwormen fijn. Doe de fijngesneden meelwormen in het deeg en kneed dit er goed doorheen. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

stap 4

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel, rozijnen en 30 gram meelwormen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

stap 5

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.

stap 6

Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Eet smakelijk!

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!