> meelwormen > Mini kaasbroodjes met meelwormen

Mini kaasbroodjes met meelwormen

BEREIDING: 20 MINUTEN + 20 MINUTEN OVENTIJD| VOOR 4 – 6 PERSONEN | SNACK

Kaasbroodjes met bladerdeeg

Ingrediënten

5 plakken bladerdeeg

15 gr (gekruide) meelwormen

2 tl mosterd dillesaus 

1 middelgroot ei

100 gr geraspte jonge Goudse kaas 48+

150 gr plakken jonge Goudse kaas 48+

stap 1

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

stap 2

Snijd de plakken bladerdeeg 2x doormidden zodat er 4 vierkantjes ontstaan.

stap 3

Besmeer het onderste vierkant met een beetje mosterd dillesaus (houd een paar millimeter vrij van de rand).

stap 4

Schaaf 2 a 3 plakjes kaas van het stuk af en leg de kaas op de mosterd dillesaus.

stap 5

Stamp de 15 gram meelwormen tot kleine stukjes en strooi de meelwormen over de kaas laag.

stap 6

Leg een ander vierkantje bovenop de gestampte meelwormen en zorg ervoor dat je de randen goed op elkaar drukt met een vork.

stap 7

Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de kaashapjes hiermee en bestrooi als laatste het hapje met een beetje geraspte kaas.

stap 8

Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. De broodjes zijn goed als het bladerdeeg gaar en lichtbruin van kleur is. Ook de kaas moet binnenin helemaal gesmolten zijn.

Tip: als je mosterd niet lekker vindt, kan je het ook vervangen door smeerkaas

Eet smakelijk!

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!