Mini kaasbroodjes met meelwormen
BEREIDING: 20 MINUTEN + 20 MINUTEN OVENTIJD| VOOR 4 – 6 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
5 plakken bladerdeeg
15 gr (gekruide) meelwormen
2 tl mosterd dillesaus
1 middelgroot ei
100 gr geraspte jonge Goudse kaas 48+
150 gr plakken jonge Goudse kaas 48+
stap 1
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
stap 2
Snijd de plakken bladerdeeg 2x doormidden zodat er 4 vierkantjes ontstaan.
stap 3
Besmeer het onderste vierkant met een beetje mosterd dillesaus (houd een paar millimeter vrij van de rand).
stap 4
Schaaf 2 a 3 plakjes kaas van het stuk af en leg de kaas op de mosterd dillesaus.
stap 5
Stamp de 15 gram meelwormen tot kleine stukjes en strooi de meelwormen over de kaas laag.
stap 6
Leg een ander vierkantje bovenop de gestampte meelwormen en zorg ervoor dat je de randen goed op elkaar drukt met een vork.
stap 7
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de kaashapjes hiermee en bestrooi als laatste het hapje met een beetje geraspte kaas.
stap 8
Bak de kaasbroodjes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. De broodjes zijn goed als het bladerdeeg gaar en lichtbruin van kleur is. Ook de kaas moet binnenin helemaal gesmolten zijn.
Tip: als je mosterd niet lekker vindt, kan je het ook vervangen door smeerkaas
Eet smakelijk!
Meer recepten
Sprinkhanen in knoflookboter
snack of vleesvervanger
Sprinkhanen in chocolade
snack
Gemarineerde sprinkhanen
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!