Pasta all ‘Entomofagia
BEREIDING: 30 MINUTEN | VOOR 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
500 gr verse tagliatelle
50 gr meelwormen
zwarte peper
zout
2 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon met 1 dl water
6 eetlepels olijfolie
1 uitje, gesnipperd
2 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
300 gr spinazie
2 dl slagroom
handvol verse basilicum, gesneden
1 eetl pijnboompitten, geroosterd
stap 1
Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uitjes en 1 teentje knoflook zachtjes aan zonder deze te laten verkleuren. Voeg de spinazie toe en bak deze zachtjes mee.
stap 2
Voeg vervolgens de groentebouillon toe en de slagroom, rozemarijn en tijm. Kook dit voor de helft in tot sausdikte in ca. 10 min. Haal de kruidentakjes eruit en breng de saus verder op smaak met peper en zout.
stap 3
Kook de pasta met een beetje zout beetgaar en breng deze na het afgieten op smaak met scheutje olijfolie en peper.
stap 4
Fruit een teentje knoflook en zwarte peper in een eetlepel olie. Rooster vervolgens de meelwormen hierin mee totdat ze krokant zijn; dit duurt misschien een minuut maar niet meer. Zet het vuur uit, en meng de meelwormen met de pasta en de saus. Bestrooi als laatste het geheel met basilicum en pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Krekeltoast met zure room
snack
Gemarineerde krekels
snack
Bugbar – reep met dadels en krekels
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!