> sprinkhanen > Sprinkhanen in chocolade

Sprinkhanen in chocolade

BEREIDING: 20 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | SNACK

Chocolade sprinkhanen

Ingrediënten

200 g pure chocolade

1 potje sprinkhanen

aluminiumfolie

rozijnen

buffalo wormen, meelwormen of krekels

stap 1

Neem een pannetje en doe daar een laagje water van ongeveer 2 cm in. Zet een vuurvast kommetje of glazen bakje in het pannetje.

stap 2

Breek de chocolade in stukjes en doe dat in het vuurvaste kommetje. Zorg dat je er straks makkelijk een sprinkhaan in kan dopen.

stap 3

Verwarm het water zachtjes, maar laat het niet koken. Roer de chocolade totdat het helemaal gesmolten is.

stap 4

Verwijder de vleugels en pootjes van de sprinkhaan en doop de sprinkhaan voorzichtig in de chocolade. Leg ze dan op een schaaltje met aluminiumfolie om af te koelen.

stap 5

Roer dan een paar rozijnen en insecten door de chocolade en giet het mengsel uit in platte kom of bakplaat op aluminiumfolie en laat afkoelen. Snijd of breek het daarna in stukjes.

Eet smakelijk!

Wil je meer weten over insecten?
Vraag een gastles aan!