> insecten >
Chocolade met insecten
BEREIDING: 20 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
200 g pure chocolade
1 potje insecten naar keuze of mix
rozijnen
aluminiumfolie
stap 1
Neem een pannetje en doe daar een laagje water van ongeveer 2 cm in. Zet een vuurvast kommetje of glazen bakje in het pannetje.
stap 2
Breek de chocolade in stukjes en doe dat in het vuurvaste kommetje.
stap 3
Verwarm het water zachtjes, maar laat het niet koken. Roer de chocolade totdat het helemaal gesmolten is.
stap 4
Strooi nu de rozijnen en de insecten in de chocola en roer het voorzichtig om. Giet het mengsel uit in platte kom of bakplaat op aluminiumfolie en laat afkoelen. Snijd of breek het daarna in stukjes.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!