> meelwormen > Spaanse paella met meelwormen

Spaanse paella met meelwormen

BEREIDING: 30 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT

Spaanse paella met meelwormen

Ingrediënten

6 eetl olijfolie

4 teentjes knoflook, gehalveerd

2 middelgrote uien grof gesnipperd

500 gr kipfilet in blokjes

6 tomaten, ontveld in reepjes

1 rode paprika in reepjes

400 gr droogkokende rijst

theel kurkuma

6 dl kippenbouillon

25 gr meelwormen

1 kg mosselen

300 gr Noorse garnalen

1 theelepel bladselderij en 1 theelepel peterselie, fijngehakt

peper en zout

stap 1

Fruit de knoflook in hete olie tot deze goudbruin ziet en schep de knoflook uit de pan.

stap 2

Voeg de ui en kip toe en laat dit onder voortdurend omscheppen fruiten tot de uisnippers glazig zien. Voeg dan de meelwormen, tomaat, paprika en rijst toe. Blijf het geheel boven een niet al te hoge warmtebron omscheppen tot de rijst als het ware doorzichtig lijkt te zijn.

stap 3

Week ondertussen de saffraandraadjes in 3 eetlepels water of bouillon. Voeg de hete bouillon aan de rijst toe en daarna de saffraan met het vocht. Schep het geheel goed om en laat het gedurende 15 minuten zachtjes koken.

stap 4

Voeg daarna de goed afgespoelde en schoongemaakte mosselen toe. Laat het geheel nog zolang koken totdat de mosselschelpen geopend zijn. Schep vlak voor het opdienen de garnalen en de kruiden door het gerecht. Strooi er peper en zout over en schep de meelwormenpaella aan tafel nog eens goed door.

Eet smakelijk!

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!