![](/wp-content/uploads/2020/02/01beeldmerk2-1.png)
![](https://i0.wp.com/duurzaaminsecteneten.nl/wp-content/uploads/2020/03/06recepten.png?resize=58%2C63&ssl=1)
Sprinkhanen in knoflookboter
BEREIDING: 30 MINUTEN | VOOR 4 PERSONEN | SNACK OF VLEESVERVANGER
![Gemarineerde sprinkhaan 2 Gemarineerde sprinkhaan 2](https://i0.wp.com/duurzaaminsecteneten.nl/wp-content/uploads/2020/06/20181112_182832-scaled-e1592050945876.jpg?resize=1000%2C667&ssl=1)
Ingrediënten
50 gr boter
6 teentjes knoflook
25 gr sprinkhanen
stap 1
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen door ze er voorzichtig af te breken. Dit is belangrijk omdat de pootjes scherpe haakjes hebben.
stap 2
Smelt de boter in een koekenpan. Zet het vuur op zacht/gemiddeld. Bak de knoflook in de boter gedurende 5 minuten.
stap 3
Voeg de sprinkhanen toe. Bak de sprinkhanen op laag vuur gedurende 10-15 minuten. Af en toe roeren.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Gekarameliseerde insecten
snack
Vervang vlees door insecten
snack of vleesvervanger
Chocolade met insecten
snack
Wil je meer weten over insecten?
Vraag een gastles aan!