Michelinster kwijt dankzij insecten

Een michelinster kwijt raken dankzij insecten gerechten kan dus ook. Chef-kok David Faure kreeg in 2010 zijn eerste Michelinster. Hij had hiervoor 8 jaar keihard gewerkt om deze begeerde Michelinster te bemachtigen, maar zijn keuze om met insecten als ingrediënten te gaan werken ging er bij Michelin niet in. Zijn restaurant ‘Aphrodite’ gaat derhalve zonder ster, maar onverminderd succesvol, verder.

Chef-kok-David-Faure-InsectenInsecten menu  
Sinds een jaar biedt Chef Faure zijn gasten in zijn restaurant in Nice een ‘alternatief menu’, met onder andere krekels en meelwormen. Andere chefs bekeken het menu en hadden hem gewaarschuwd dat de nogal behoudende jury van Michelin zijn zaak mogelijk zou kunnen degraderen.

Wat de boer niet kent…  
Faure wil zijn gasten graag laten wennen aan het eten van insecten ‘het vlees van de toekomst’. Het is een manier om een discussie op gang te brengen, want het verbouwen van granen neemt bijvoorbeeld veel land, energie en ruimte in beslag. Het insect is een waardig vervanger en zit vol met uitstekende voedingsstoffen. Chef-kok David Faure heeft overigens weinig last van het verlies van de ster… sterker nog: zijn restaurant zit nog steeds dagelijks bijna altijd vol.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *