Spicy krekels met tortilla's
BEREIDING: 15 MINUTEN + 30 MINUTEN WACHTTIJD | VOOR 4 PERSONEN | HOOFDGERECHT
Ingrediënten
50 gr krekels
1/2 kop chilisaus
snufje zout
knoflook
ui
1 citroen
1 kopje guacamole
6 tortilla’s/wraps
ijsbergsla klein gesneden
stap 1
Drup een klein beetje gekookt water over de krekels. Dep ze af en laat ze even drogen.
stap 2
Bak de krekels vervolgens een paar minuten in een pan of wok samen met de knoflook, ui, zout en citroen.
stap 3
Warm de tortilla’s ongeveer 20 seconden in de magnetron.
stap 4
Smeer de tortilla’s in met de guacamole en een beetje chilisaus. Verdeel daarna de ijsbergsla en de krekels over de tortilla. Rol ze dicht en serveer!
Tip: Serveer de tortilla’s met een lekker ijskoud Mexicaans biertje (Corona, Sol of Desperado)
Eet smakelijk!
Meer recepten
Gefrituurde sprinkhanen
snack
Sprinkhanen in knoflookboter
snack of vleesvervanger
Sprinkhanen in chocolade
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!