Bugbar - reep met dadels en krekels
BEREIDING: 10 MINUTEN + 1 UUR WACHTTIJD | VOOR 6 – 12 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
100 gr dadels
100 gr cashewnoten
40 gr ongezoete geraspte kokosnoot
2 eetl cacaopoeder
25 gr krekels
optioneel: 30 gram gehakte ongezoete pure chocolade (minstens 70% cacao)
snufje zout
stap 1
Pureer de dadels met een staafmixer ongeveer 20 seconden.
stap 2
Voeg de noten en de krekels toe en zet de mixer weer voor 20 seconden aan. Nu heb je een plakkerig mengsel. Voeg de andere ingrediënten toe zet de mixer weer aan voor ongeveer 5 seconden totdat alles gemengd is. Kijk uit dat je de mixer niet te lang aan hebt, anders gaat de textuur stuk.
stap 3
Verspreid het mengsel op een vel bakpapier en maak het plat met behulp van bijvoorbeeld een deegroller. Doe het mengsel in de koelkast totdat het helemaal afgekoeld is en snijd het daarna in repen.
Eet smakelijk!
Meer recepten
Curry met meelwormen
hoofdgerecht
Spaanse paella met meelwormen
hoofdgerecht
Bananenbrood met meelwormen
hoofdgerecht
Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!