Bugbar – zoete dadelnotenkrekelreep

Bugbar – zoete dadelnotenkrekelreep

Ingrediënten:

  • 100 gram dadels
  • 100 gram cashewnoten
  • 40 gram ongezoete geraspte kokosnoot
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 40 gram gevriesdroogde krekel
  • optioneel: 30 gram gehakte ongezoete pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • snufje zout

Bereiding:

Pureer de dadels met een staafmixer ongeveer 20 seconden. Voeg de noten en de krekels toe en zet de mixer weer voor 20 seconden aan. Nu heb je een plakkerig mengsel. Voeg de andere ingrediënten toe zet de mixer weer aan voor ongeveer 5 seconden tot dat alles gemengd is. Kijk uit dat je de mixer niet te lang aan hebt, anders gaat de textuur stuk. Verspreid het mengsel op een bakpapier en maak het plat met behulp van bijvoorbeeld een deegroller. Doe het mengsel in de koelkast totdat het koud is en snijd het daarna in repen.

Ken jij zelf nog een lekker insecten gerecht laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht zodat wij deze kunnen toevoegen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *