> Leesvoer > Entomofagie tot kunst verheven met foto’s

Entomofagie tot kunst verheven met foto’s

Insecten fotografie

Entomofagie – het eten van insecten – is door Henriëtte Houtsma van Donkersgoed tot kunst verheven. Ze doet dit door prachtige foto’s te maken van eetbare insecten.

Ons denken over insecten

Gelukkig zien verschillende groeperingen de noodzaak van verandering met betrekking tot onze huidige wereldwijde vleesconsumptie. Inmiddels is al lang bekend dat het kweken van insecten ‘vlees’ een goede oplossing zou kunnen zijn om in de wereldwijde groeiende vraag van vlees te kunnen voorzien.

Het meest lastige is om de oude overtuigingen van Westerse mensen rondom insecten te herkaderen. Wij vinden insecten eng of vies, maar door deze negatieve manier van denken over insecten, is het ook heel lastig om insecten als gezonde voeding te zien.

Insecten fotografie

Henriëtte Houtsma van Donkersgoed laat met haar fotoshoot de schoonheid van insecten zien en probeert met haar prachtige foto’s het beeld over insecten te herstellen. Als je naar deze prachtige foto’s kijkt, moet je haast wel onder de indruk komen van de schoonheid van insecten. En als je positief over insecten kunt denken, dan is het ook veel makkelijker om ze als voedingsbron te zien.

Wil jij je eigen overtuigingen ten aanzien van insecten herzien? Bekijk dan haar foto’s.

door Bas Godschalk
gepost op 26-08-2012
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!