> Leesvoer > Chefkok Carlo Cracco zet insecten op het menu

Chefkok Carlo Cracco zet insecten op het menu

Chef kok Carlo Cracco

Carlo Cracco

De Italiaanse chef-kok Carlo Cracco zet insecten op zijn menu. Een origineel staaltje haute cuisine door met sprinkhanen, larven en meelwormen aan de slag te gaan. Cracco is ervan overtuigd dat fijnproevers toe zijn aan het eten van insecten.

Twee Michelinsterren

Cracco is een absolute top-chef. Hij heeft onder andere vijf jaar gewerkt in Frankrijk, het land dat slakken tot een culinair hapje heeft gemaakt. Cracco heeft zijn eigen toprestaurant in hartje Milaan, het ‘Ristorante Cracco’ heeft twee Michelinsterren en behoort tot de beste vijftig restaurants ter wereld. Als Carlo Cracco insecten bereid, dan moeten ze wel goed smaken.

Insectenproeverij

Hoe kwam Cracco erbij om insecten aan zijn kook repertoire toe te voegen? Was hij toe aan wat nieuws en controversieels, wat verse aandacht? Of volgt hij de trendsetters, want blijkbaar is Cracco niet de eerste die het ‘insecten op je bord’ idee omarmt. Het museum voor Natuurwetenschappen in Bergamo (Museo Civico di Scienze Naturali Enrico Caffi) organiseert proeverijen toegewijd aan de entomologie. Een heel repertoire aan insecten komt voorbij tijdens zo’n insectenproeverij en voor elk insectenrecept wordt zelfs een passend wijnadvies gegeven.

Vroeg of laat

Cracco is ervan overtuigd dat we insecten prima aan ons dieet kunnen toevoegen. Hij poseert voor de omslag van het magazine Wired (De Italiaanse uitgave) met zijn koksmuts vol sprinkhanen op zijn hoofd (zie fotoartikel). Insecten zijn lekker klaar te maken en bovendien gezond. Carlo Cracco is helemaal klaar om insecten op ons menu te zetten. En als het aan ons het ligt, prik ook jij vroeg of laat met je vork in een gebakken larf of een gefrituurde sprinkhaan. Buon Appetito!

Het insectenmenu van Carlo Cracco

Wil je je alvast oriënteren op een insectenhapje? Hieronder vind je Carlo Cracco’s insectenhapjes:

  • Antipasto (voorgerecht): salade met pompoen en poeder van ‘triobolo’ wormen.
  • Primo esotico (De exotische eerste gang): crème van zwarte rijst, tapijtkevers en koriander.
  • Frittura a sorpresa (gefrituurde verassing): Gebakken eidooier en gepureerde aubergine met larven.
  • Acrididi Ubriachi (dronken sprinkhanen): Sprinkhanen gestoofd in rode wijn.

door Buglover
gepost op 17-11-2014
info@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!