> Leesvoer > Chapul Bugbar – insecten-energiereep

Chapul Bugbar – insecten-energiereep

Chapul insectenreep

De Chapul Bugbar

De Chapul Bugbar is een insecten-energiereep. Insecten zijn echte eiwitbommetjes en dus perfect als sportvoeding te gebruiken voor, tijdens of na het (duur)sporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen of fitness. Chapul Bugbars zijn heerlijke, volledig natuurlijke energierepen met eiwit uit krekels (een van de meest verbazingwekkende, energie-efficiënte wezens van de planeet). Geïnspireerd door de inheemse technieken, die eeuwen geleden al werden gebruikt in het zuidwesten van Amerika en Mexico, is deze reep samengesteld. 

Inspiratie

Het concept van elke Chapul energiereep is om geïnspireerd door de eetcultuur van onze voorouders een bijdrage te leveren aan gezonde en verantwoorde voeding. Dit moet in de smaak terug te vinden zijn. Lees er meer over in de twee volgende voorbeelden:

Chaco Bar

De Chaco Bar, het eerste recept, is geïnspireerd door een van de grote pre-Columbiaanse beschavingen van het Amerikaanse Zuidwesten. De Chaco volkeren leefden vroeger in en rond de hoogvlakte van Noordwest New Mexico. Het overleven van dit volk in zo’n dorre streek is toe te schrijven aan ongelooflijk efficiënte landbouwpraktijken. Ze verbouwden maïs, bonen en ‘squash’… en dat alles in de woestijn. De smakelijke Chaco Bar combineert de smaken van pinda’s en donkere chocolade, met een vleugje agave nectar voor een zoete sensatie. En natuurlijk, energie en eiwit uit krekels!

Thai Bar

De Thai Bar is het tweede recept. En ja, je raadt het al… geïnspireerd door Thailand en de Thaise keuken, waar het gebruik van insecten in vele creatieve recepten wordt toegepast. Net als het DuurzaamInsectenEten-team en het Chapul team, zijn de Thai bijzonder enthousiast over krekels. Chapul’s Thai Bar is een heerlijke mix van kokos, gember en een pittige twist van limoen. U zult verrast worden door deze heerlijke smaaksensatie.

Bekijk onderstaande filmpje van de makers van Chapul krekel energierepen voor een kijkje achter de schermen.

Naast de repen zijn er ook insectenpoeders te koop. Voor meer informatie kijk op de website van Chapul.

door Bas Godschalk
gepost op 09-01-2013
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Wil je meer weten over insecten?
Vraag een gastles aan!