Insecten en spinnen eten in je slaap?!

Is het waar dat we in onze slaap insecten c.q. spinnen eten? Nog zo’n vraag die we vaak te horen krijgen!

Dus voor de duidelijkheid even het complete verhaal…. Spinnen of insecten eten tijdens je slaap is een broodje aap verhaal, omdat spinnen koudbloedig zijn en warmte kunnen aanvoelen met hun zintuigen is het dus niet aantrekkelijk voor een spinnetje / insect om in een mensen mond te kruipen. Het is dus niet waar!!!

MAAR er ook theoriën die dit broodje aap verhaal tot wel waar maken! Want in theorie kan het voorkomen dat je in je slaap bijvoorbeeld een spin verorberd maar niet in de mate zoals het verhaal te ronde gaat. Dit dient toch echt wat wat genuanceerd te worden. In theorie is de kans dat insecten zoals bijvoorbeeld spinnen in onze mond kruipen heel erg klein. Natuurlijk is mogelijk dat er kleine spinnetjes eieren leggen precies boven de plek waar jij je bed hebt staan. Als de eieren van deze spin dan uitkomen, dan zouden de kleine baby spinnetjes naar beneden kunnen vallen en als jij dan ook nog toevallig net je mond open hebt staan dan zou deze in je longen terecht kunnen komen. Deze hoest je hoogstwaarschijnlijk gedurende de nacht of de dag erop gewoon weer uit.

Naar schatting eet elke Nederlander dus wel eens een spin (waarschijnlijk zo’n 1 tot 5 per jaar). Maar dan dus niet alleen op bovenstaande manier…. Op welke manier dan wel kan je op deze link lezen, want ook jij eet vaker insecten dan jij denkt. Onbewust eet elke Nederlander ongeveer 500 gr. insecten per jaar. Lees verder….

Share

9 thoughts on “Insecten en spinnen eten in je slaap?!

  1. Allemaal onzin
    spinnen komen liever niet eens bij je in de buurt laat staan even in je mond kruipen om daar vliegjes te vangen haha.
    niet alles maar klakeloos aan nemen wat media je voorschoteld.

  2. Ik ben heel er bang want ik sliep 4 uur lang met een open mond en toen ik wakker werd kreeg ik een beetje buikpijn en was ik super bang dat er iets ingekropen zou zijn en voor ernstige dingen zou zorgen

  3. Ik vind het een raar verhaal van die spinnen in je mond ik zag net toevallig nog een spin in mij bed dus ik dacht ik ga maar even googelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *