Entomofagie tot kunst verheven

Entomofagie – insecten eten – tot kunst verheven met prachtige fotografie van Henriëtte Houtsma van Donkersgoed

Gelukkig zien verschillende groeperingen de noodzaak van verandering met betrekking tot onze huidige wereldwijde vleesconsumptie. Inmiddels is al lang bekend dat het kweken van insecten ‘vlees’ een goede oplossing zou kunnen zijn om in de wereldwijde groeiende vraag van vlees te kunnen voorzien.

Het meest lastige is echter om de oude overuitgingen van Westerse bevolking rondom insecten te herkaderen. ‘Insecten zijn eng’ of ‘Insecten zijn vies’ zijn voorbeelden van oude en veel gehoorde belemmerende overtuigingen.

Bekijk hier hoe Henriëtte Houtsma van Donkersgoed met deze entomofagie fotoshoot de schoonheid van insecten laat zien en met dit beeld al oude bestaande overtuigingen aan het herkaderen is. Van ‘insecten zijn vies – insecten zijn eng’ naar ‘insecten zijn mooi – insecten zijn schoon’

Wil jij je eigen overtuigingen ten aanzien van insecten herkaderen?

De insecten kunst is regelmatig te zien tijdens een expositie ergens in het land. Op de site van Henriëtte Houtsma van Donkersgoed kan je zien waar deze zijn. Of neem een keer deel aan een ervaringsleer insecten eten workshop en maak je klaar voor het vlees van de toekomst. Vier redenen om insecten te eten lees je hier.

Share

1 thought on “Entomofagie tot kunst verheven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *