> Leesvoer > Zin in een drankje met insecten? Proef Anty gin!

Zin in een drankje met insecten? Proef Anty gin!

Anty Gin

Insecten gin

Na een lekker insectengerecht een goede insectenborrel drinken? Dat kan voortaan met ‘Anty Gin’…. Een gin met de essentie van mieren!

De gin is een resultaat van de samenwerking tussen Cambridge Distillery en de Nordic Food Lab. In iedere fles gin zijn zo’n 60 Rode Bosmieren verwerkt. De zogenaamde Formica Rufa heb je in een harige en in een kale variant. Ze zijn tussen de 6 en 11 millimeter groot en komen in heel Europa voor. De Rode Bosmier beschermt zich tegen vijanden door het produceren van mierenzuur (een carbonzuur) die ze, vanuit hun achterlijf, op hun vijanden kunnen spuiten.

Hoe wordt het gemaakt?

Het mierenzuur dat dat deze Rode Bosmier produceert reageert snel met alcohol en kan daardoor snel nieuwe organische verbindingen maken (esters). Ook bevat mierenzuur bepaalde chemische feromonen die je als een aroma kunt beschouwen. En dus is het diertje interessant voor bijvoorbeeld het maken van een lekker distillaat. In de ‘Anty Gin’ zijn overigens niet alleen mieren verwerkt, maar ook andere plantaardige bestanddelen als brandnetel en Bulgaarse jeneverbes.

Waar te koop?

Wees er snel bij, want de insecten gin is nogal schaars en exclusief. De distilleerderij heeft een 700 ml fles te koop voor 220 Britse ponden. Hier krijg je dan ook een klein flesje met geconcentreerd mierenextract, zodat je de smaak en geur puur kunt proeven en ruiken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de distilleerderij

door Buglover
gepost op 14-12-2014
info@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!