> sprinkhanen >
Gemarineerde sprinkhanen
BEREIDING: 15 MINUTEN | VOOR 4 – 6 PERSONEN | SNACK
Ingrediënten
1 potje sprinkhanen
gekookt water
olijfolie
peper
zout
knoflookpoeder
kerrie
keukenpapier
stap 1
Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen. Leg de sprinkhanen op een bord. Drup er een klein beetje gekookt water over en laat ze een paar minuten wellen. Dep ze droog met keukenpapier.
stap 2
Maak een marinade van de olie en de kruiden. Leg de sprinkhanen erin en laat 10 minuten trekken.
stap 3
Verwarm een koekenpan en bak de sprinkhanen 1 à 2 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat ze niet zwart worden!
Eet smakelijk!
Meer recepten
Spicy krekels met tortilla’s
hoofdgerecht
Pikante notenmix met insecten
snack
Krekeltoast met zure room
snack
Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!