> Leesvoer > Michelinster-chef bereid menu met insecten

Michelinster-chef bereid menu met insecten 

Chef kok Peter Gorton

Helaas is het eten van een stevige kom van meelwormen voor veel mensen nog steeds een nachtmerrie. Echter, in heel veel delen van de wereld zijn insecten een gewaardeerd middelpunt van een maaltijd. Een Michelinster bekroonde chef-kok heeft geleerd om te stoppen met piekeren en om te leren houden van bijvoorbeeld de zijderups.

Peter Gorton

De Engelse chef Peter Gorton, bedacht een nieuw menu dat tot de rand gevuld was eetbare insecten. Het was onderdeel van een poging om westerse smaakpapillen te leren dat insecten goed, heerlijk en gezond zijn. Op het menu staan gevarieerde insectengerechten, zoals paddenstoelen en meelworm soep en gekonfijte sint mango sorbet.

In een reactie op BBC Radio 5 Live, zei Peter dat insecten rijk aan eiwitten en gezonde vetten zijn, en vergeleek de reactie van mensen als vergelijkbaar met die van het eten van rauwe vis 25 jaar geleden. Hij zei: “Het was niet lang geleden dat met sushi mensen zouden denken ‘dat ga ik dus nooit eten’.”

Meer weten over Peter Gorton, lees hier verder op zijn eigen website. 

door Buglover
gepost op 07-09-2013
info@duurzaaminsecteneten.nl

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!