> Leesvoer > Kabinet: wij moeten vaker insecten eten

Kabinet: wij moeten vaker insecten eten

Geroosterde sprinkhaan op stokje

Het kabinet stelde in oktober 2015 dat Nederlanders meer insecten, wier en peulvruchten moeten eten, omdat dit gezonde en duurzame bronnen van eiwit zijn.

Aanpassingen in ons voedselpatroon

Den Haag vindt dat er aanpassingen van de voedselproductie en -consumptie nodig zijn om ook in de toekomst voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen. Daarnaast moeten volksgezondheid, milieu en veiligheid centraal staan.

Het kabinet wil meer aandacht voor voedsel dat een alternatieve bron van eiwitten is, zoals peulvruchten, wier, insecten en kweekvlees. Daarnaast wil het kabinet dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt teruggedrongen, net zoals het gebruik van antibiotica in de veehouderij.

Keurmerken

Om de keuze voor een duurzaam product makkelijker te maken, moet er orde komen in ‘het oerwoud aan keurmerken’ en moet de voedselverspilling verder worden verminderd.

Het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties dragen ook hun verantwoordelijkheid, zo vindt het kabinet. In de vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel kan Nederland vooroplopen, aldus Den Haag.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zegt dat “Nederland met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld is en onze voedselproducenten kunnen zorgen voor een gezonde en duurzame maaltijd op ons bord, zowel in Nederland als internationaal.”

door Buglover
gepost op 31-10-2015
info@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!