Mexicaanse sprinkhaan tortilla’s

Overheerlijke Mexicaanse Sprinkhaan Tortilla!

Ingrediënten:

    • Ongeveer 100 sprinkhanen
    • 1/2 kop chilisaus
    • snufje zout
    • knoflook
    • ui
    • 1 citroen
    • 1 kopje guacamole
    • 6 tortilla’s/wraps
    • IJsbergsla

Bereiding:

Week de sprinkhanen 24 uur van tevoren in schoon water. Kook ze en laat ze drogen. Daarna 30 min. drogen. Bak de sprinkhanen vervolgens in een pan/wok samen met de knoflook, ui, zout en citroen. Stop de tortilla’s ongeveer 20 seconde in de magnetron. Smeer de tortilla’s lekker dik in met de guacamole en een beetje chilisaus. Besprenkel daarna de ijsbergsla en de sprinkhanen naar eigen inzicht over de tortilla. Rol ze dicht en klaar! Eet smakelijk!

Tip: Serveer de tortilla’s met een lekker ijskoud Mexicaanse biertje (Corona, Sol of Desperado)

Heb jij zelf nog een lekker insecten gerecht? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met recepten. Heb je een mooie foto van dit gerecht? Stuur die dan per mail naar: info@duurzaaminsecteneten.nl.

 

Share

3 thoughts on “Mexicaanse sprinkhaan tortilla’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *