Risotto meelworm balletjes in filodeeg

Heerlijke risotto meelworm balletjes in filodeeg.

Ingrediënten:

  • 200 gram risotto rijst
  • 1 uitje
  • 1 klein preitje
  • 1 teen knoflook
  • zakje nasi groenten
  • 200 gram meelwormen
  • Filodeeg

Bereiding:

Zet de nasi groenten in de week. Was de rijst, snipper het uitje, maak de knoflookteen schoon en pers deze fijn, snijd het preitje in zeer dunne korte reepjes. Verhit de olie, fruit het uitje en knoflook aan, voeg de gewassen rijst toe en fruit deze mee aan. Voeg steeds een scheutje hoog op smaak gebrachte groentebouillon toe en ook de nasi groenten en de prei. Bak de geblancheerde meelwormen krokant in weinig olie. Als de rijst gaar is voegt u de roomboter, de meelwormen en de kaas toe en laat u de risotto nog 20 minuten staan. Snijd de filo plakjes in 4 vierkantjes, leg er twee op elkaar (ster vorm) Doe er een balletje rijst op en vouw de punten bij elkaar (eventueel extra plakken met bloempapje). Bakken in frituur of bakken op een bakplaat in de oven.

Tip: Serveer met goede chilisaus en smullen maar!

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150 g verse meelwormen is gelijk aan 50 g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Heb jij zelf nog een lekker insecten gerecht? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met recepten. Heb je een mooie foto van dit gerecht? Stuur die dan per mail naar: info@duurzaaminsecteneten.nl.

Share

3 thoughts on “Risotto meelworm balletjes in filodeeg

  1. Leuk! Ik ben zelf met Wereldzaak al 15 jaar bezig zoveel mogelijk mensen een keer kennis te laten maken met het eten van insecten. Begonnen op Afrika festivals, vakantiebeurzen, staje voor stapje. Eindelijk sinds 2-3 jaar gaan steeds meer mensen zelf ook experimenteren. Prachtig!

  2. Vandaag een variant op bovenstaand recept uitgeprobeerd. Een vulling van risotto met geroerbakte kardoen, uitje, pepertje en Buffalo Bugs. Ik vond de risotto afbreuk doen aan het gerechtje. Misschien iets minder risotto en meer groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *