Quiche met meelwormen

Overheerlijke quiche met meelwormen

Ingrediënten:

  • 100 g deeg
  • 7 g gist
  • 2 g zout
  • 2 g basterdsuiker
  • 40 g margarine
  • 10 g ei
  • 40 ml melk

Bereiding:

Draai bloem, boter, suiker, zout en gist kort door elkaar in de keukenmachine voeg daarna  de melk en het ei erdoor. Als van het deeg een bal ontstaat, haal het deeg dan uit de machine. Maak van het deeg een bol en laat dit 20 minuten afgedekt rusten.

Appareil: 150 g slagroom, 150 g heel ei ,15 g maïzena. Meng deze ingrediënten en breng het lekker op smaak met peper en zout.
Vulling: scheutje olie, 75 g meelwormen, 25 g gesnipperde ui, 40 g preireepjes, 25 g blokjes rode paprika, ½ teentje knoflook , 40 g geraspte kaas
Spoel de meelwormen af en blancheer ze kort in kokend water, daarna direct koud. Spoelen en goed laten uitlekken.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de uitjes, knoflook goed aan, voeg ook de meelwormen toe en bak ze lekker bruin voeg prei en paprika toe en fruit deze nog even mee aan.

Vlaaivorm Ø 20 cm. insmeren met boter en de vorm bekleden met het uitgerolde deeg. Vulling aanbrengen en goed verdelen.
Overgieten met appareil en bestrooien met kaas. Afbakken op 200 ºC in 20 minuten.

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150 g verse meelwormen is gelijk aan 50 g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Heb jij zelf nog een lekker insecten gerecht? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met recepten. Heb je een mooie foto van dit gerecht? Stuur die dan per mail naar: info@duurzaaminsecteneten.nl.

Share

2 thoughts on “Quiche met meelwormen

  1. Die 100g deeg zal wel 100g bloem zijn zeker?
    Bij alle recepten zal het gewicht in meelwormen wel vers zijn en dus niet gevriesdroogd? Ik geloof dat 150g verse meelwormen gelijk is aan 50g gevriesdroogde meelwormen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *