Recepten met meelwormen

Hieronder een overzicht van lekkere recepten met meelwormen:

Hoeveel meelwormen heb ik nodig?

Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150 g verse meelwormen is gelijk aan 50 g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.

Varieer met buffalo’s

Je kunt meelwormen ook prima vervangen door buffalo’s. Dit is een kleinere variant van de meelworm. De meeste mensen vinden dat de buffalo iets meer een vleessmaak heeft.

Andere recepten

Heb je zelf nog een lekker meelwormen gerecht, die niet in deze lijst voorkomt? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht en stuur het recept door. Dan zetten wij het recept in de lijst met meelwormen gerechten.

Bekijk hier ook de heerlijke recepten met sprinkhanen of andere recepten met insecten.

Tip

Staat uw recept er niet tussen of wil je juist nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan hier bij insecten kookboeken. Je vindt hier een overzicht van de beschikbare insectenkookboeken. In deze kookboeken staan veel insectenrecepten. Van eenvoudige snacks tot hele maaltijden.

Share

3 thoughts on “Recepten met meelwormen

  1. Dit boek is zeker een aanrader. Het is geen traditioneel kookboek, maar gezien de onwetendheid bij het grote publiek is een grondige introductie en mondiale situering zeker op zijn plaats. Ik ben blij dat ik het gelezen heb. Het leest ook heel makkelijk en is zeker niet overladen met vakjargon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *