Insecten kookboek

Het Insectenkookboek
Het insectenkookboek bevat heerlijke recepten, maar ook tal van leuke insecten wetenswaardigheden en interviews met topkoks en insecten kwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen/bestellen, of je ze allemáál kunt eten, en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.

Auteurs van Het Insectenkookboek:
Het Insectenkookboek is geschreven, onder coördinatie van boekenmaakster en vormgeefster Caroline Zeevat, en in samenwerking met een 3-tal insecten eten experts.

 1. Arnold van Huis is hoogleraar tropische entomologie aan Wageningen University. Hij is leider van een project om duurzaam insecteneiwitten te produceren voor menselijke consumptie, en consultant bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN.
 2. Henk van Gurp is kookdocent aan Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Ruim twintig jaar al houdt hij zich bezig met entomofagie (het eten van insecten).
 3. Marcel Dicke is hoogleraar entomologie en hoofd van het Laboratorium voor Entomologie aan Wageningen University. Hij ontving de Spinoza-prijs en is lid van de KNAW. In 2006 won Dicke samen met zijn team de Academische Jaarprijs die werd gebruikt om het festival ‘Wageningen – City of Insects’ te organiseren.

Het insecten kookboek is gebonden, geheel in full colour en rijk geïllustreerd. ISBN 978 90 450 2031 0, De prijs is € 29,95, 192 pagina’s. Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.

Daarnaast zijn er ook een 4-tal buitenlandse (één Belgisch, twee Engelstalige en één Duitstalig) insecten kookboeken met lekkere insectenrecepten:

Om het lijstje helemaal compleet te maken hebben we een top 10 van alle internationale insecten kookboeken voor je in een handig overzicht bij elkaar gezet:

Top 10 Insecten kookboeken:

 1. The Insect Cookbook: Food for a Sustainable Planet / Arnold van Huis
 2. The Eat-A-Bug Cookbook: 40 Ways to Cook Crickets, Grasshoppers, Ants, Water Bugs, Spiders, Centipedes, and Their Kin / David G. Gordon
 3. Bug-A-Licious / Meish Goldish
 4. Spider-Tizers and Other Creepy Treats / Meish Goldish
 5. Baby Bug Dishes / Meish Goldish
 6. Why Not Eat Insects? / Vincent M.Holt
 7. Entertaining With Insects: The Original Guide to Insect Cookery /  Ronald L. Taylor
 8. Creepy Crawly Cuisine: The Gourmet Guide to Edible Insects / Julieta Ramos-Elorduy
 9. Les insectes comme aliments de l’homme / Tango Muyay
 10. Bugs on the Menu / Jo Windsor.

Geen zin om een heel insecten kookboek te bestellen maar wil je toch aan de slag met een lekker insecten gerecht? Ga direct naar alle meelwormen recepten, naar alle sprinkhanen recepten of naar alle wasmotrupsen recepten op deze site.Share

6 gedachten over “Insecten kookboek

 1. Hello duurzaaminsecteneten.nl

  I’m from Italy so my english might not be v ery well.
  I lovv food made from insects, so i would like to promote your website allah round the world. Do yoo have some more receipts for me?

  Yours Truly,

  Amad

 2. Publicized 29 September 2013 and there are significant Changes…

  If you want to promote the eating of insects in the Western world, make SURE (in te beginning) that the insects NOT recognizable are!

  Publicizes of course on the food label that there insects incorporated are in the product

  We have NO time left to at more insects to our food save our planet!

 3. Pingback: 29 september 2013 Inspiratiehuis haakt weer aan bij het Smaakfestijn op Arnhems Buiten! « inspiratiehuisarnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *