Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

Benodigdheden:

  • 60 g gesmolten boter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 ml siroop (bijvoorbeeld suikersiroop, agavesiroop, ahoornsiroop of maïssiroop)
  • 1 kopje gevriesdroogde insecten: bijvoorbeeld een mix van sprinkhanen en meelwormen

Bereiden:

Verwarm de oven voor op zo’n 200 ºC. Meng in een kom de boter, suiker en stroop tot dat dit een mooi mengsel is. Roer de insecten erdoor. Bekleed een ovenschaaltje met bakpapier en doe dit mengsel in het ovenschaaltje. Zet het in een oven en laat het in 30 minuten bakken/karamelliseren. Laat het goed afkoelen! Je kunt de gesuikerde insecten nu afbreken en lekker als spannend koekje serveren!

Heb jij zelf nog een lekker insecten gerecht? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met recepten. Heb je een mooie foto van dit gerecht? Stuur die dan per mail naar: info@duurzaaminsecteneten.nl.

Share

Een gedachte over “Gesuikerde sprinkhanen en meelwormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *