Chapul Bugbars – Insecten energiereep

Nieuw in Nederland ‘de Chapul Bugbar’ een insecten energie reep.

Insecten zijn echte eiwitbommetjes en dus perfect als sportvoeding te gebruiken voor, tijdens of na het (duur)sporten zoals bijvoorbeeld hardlopen of fitness.

Chapul Bugbars zijn heerlijke, volledig natuurlijke energierepen met eiwit uit krekels (een van de meest verbazingwekkende, energie-efficiënte wezens van de planeet). Geen soja, geen zuivel, gewoon deze innovatieve meel die volledig van krekels gemaakt is! Geïnspireerd door de inheemse technieken die eeuwen geleden al werden gebruikt in het zuidwesten van Amerika en Mexico.

Elke Chapul energiereep smaak is geïnspireerd door een cultuur waar insecten historisch deel hebben uitgemaakt van een gezonde voeding. Ook leuk om te weten: 10% van alle Chapul winst wordt gedonererd aan het behoud van water-projecten in die regio’s. Lees meer over de missie van Chapul.

Het is dus eigenlijk heel eenvoudig … Leer van onze voorouders, kies een duurzaam produkt, en maak de wereld een betere plek. Eenvoudig, maar revolutionair.

Deze lekkere bugbars worden exclusief op 2 adressen in Nederland verkocht en zijn er in een 2-tal soorten:

1. De Chaco Bar, het eerste recept, is geïnspireerd door een van de grote pre-Columbiaanse beschavingen van het Amerikaanse Zuidwesten. De Chaco volkeren leefden vroeger in en rond de hoogvlakte van Noordwest New Mexico, het overleven van dit volk in zo’n dorre streek is toe te schrijven aan ongelooflijk efficiënte landbouwpraktijken. Ze verbouwden maïs, bonen en ‘squash’… en dat alles in de woestijn. De smakelijke Chaco Bar combineert de smaken van pinda’s en donkere chocolade, met een vleugje agave nectar voor een zoete sensatie. En natuurlijk, energie en eiwit uit krekels!

2. De Thai Bar is het tweede recept. En ja, je raadt het al… geïnspireerd door Thailand en de Thaise keuken, waar het gebruik van insecten in vele creatieve recepten wordt toegepast. Net als het DuurzaamInsectenEten-team en het Chapul team, zijn de Thai bijzonder enthousiast over krekels. Chapul’s Thai Bar is een heerlijke mix van kokos, gember en een pittige twist van limoen. U zult verrast worden door deze heerlijke smaaksensatie.

Bekijk onderstaande filmpje van de makers van Chapul krekel energierepen voor een kijkje achter de schermen.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *