Recepten

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag zelf aan de slag met een insecten recept? Dat kan. We helpen je graag verder. We hebben verschillende insecten recepten verzameld en die op deze website geplaatst. De recepten zijn op type insect gesorteerd. In de meeste gevallen kan je ook een ander type insect nemen. Dus voor meelwormen, kan je ook een krekels nemen en omgekeerd.

Je vindt insecten recepten met meelwormen, buffalo’s, krekels en sprinkhanen. Ook zijn er nog een paar bijzondere recepten met insecten als de wasmotlarf of met bijen. Helaas is het soms erg lastig om de laatste typen insecten te vinden. Wil je insecten bestellen? Kijk dan bij het overzicht van de insecten webshops. Daar staan de meest bekende en webshops met een uitgebreid assortiment op.

Overzicht recepten

Hieronder staat een beknopt overzicht van de insecten recepten die we voor je hebben verzameld. Gebruik de menubalk om meer recepten te vinden.

Tips

Om het je nog makkelijker te maken, hebben we ook een winkelmandje met de ingrediënten gevuld. Als je hierop klikt, dan kan je direct door winkelen bij de AH. Je kunt dan producten die je al hebt, eenvoudig weg klikken. Je houdt dan precies alles over wat je nog nodig hebt.
Omdat de AH niet alle soorten insecten verkoopt, hebben we ook een link naar een insecten webshop geplaatst. Dan hoef je ook niet meer te zoeken.

Insectenkookboek

Staat je recept er niet tussen of wil je nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan bij ons overzicht van insectenkookboeken. Heb je zelf nog een lekker insecten gerecht die nog niet in deze lijst voorkomt? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met lekkere insecten gerechten.

Share

10 thoughts on “Recepten

  1. Ik heb laatst bij de sligro gevriesdroogde insecten gekookt. Heb ik dan iets aan het insectenkookboek? Of gaat dat kookboek uit van verse insecten?
    Ik zag ook bij de voorbereiding dat je de insecten eerst moet wassen en droogdeppen. Ik neem aan dat dat met levende insecten is en niet met gevriesdroogden. Waar kan ik dan die verse insecten bestellen? Of zijn gevriesdroogde insecten ook geschikt on in de recepten van bv het kookboek te gebruiken? Hoor graag van jullie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *