Insecten zelf thuis kweken om op te eten

Met Farm 432: insectenkweek, een ontwerp van Katarina Unger, is het mogelijk om insecten zelf thuis te kweken om op te eten.

farm 432 insectenkweekFarm 432 stelt mensen in staat hun eigen eiwitbron thuis te kweken. 1 gram eitjes van de ‘black soldier fly’ transformeren na 432 uur in 2,4 kilogram eitwit larven eiwitten. De doe-het-zelf-oogst larven vallen schoon en klaar om op te eten in een oogstemmer. Dit scenario zorgt niet alleen voor een duurzamere toekomst van de voedselproductie, maar stelt nieuwe levensstijl en eetgewoonten.

Volwassen black soldier vliegen eten niet, en de larven kunnen worden gevoed met bio-afval, dus de productie kost bijna geen water of CO2. Black soldier fly larven zijn één van de meest efficiënte insecten-proteïne-omzetters, met zo’n 42% eiwit, veel calcium en aminozuren.

Hoe werkt de Farm 432 insectenkweker?

Ben je niet zo van de larven van de Black Soldier Fly bekijk dan hier hoe je zelf thuis meelwormen kan kweken.

Share

9 thoughts on “Insecten zelf thuis kweken om op te eten

    • Beste Victor,
      Het apparaat om meelwormen te kweken is in productie gegaan en de eerste exemplaren zijn naar Europa verscheept. Ik hou zelf contact met de bedenkster van de broedmachine en hoop dat we binnenkort er meer over kunnen schrijven.

    • Helaas is dit toestel nog nergens te koop. het is nog in concept… Zodra hier een defintief product van is gemaakt zal op deze site als eerste te lezen zijnn waar deze te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *