Insecten kweken is diervriendelijk(er)

Insecten kweken is diervriendelijk(er) want in tegenstelling tot onze gebruikelijke veestapel, zijn insecten wel gewend om dicht op elkaar te leven.

De kweek van insecten is natuurgetrouw. De insecten krijgen bij de kwekers waar wij geweest zijn alleen natuurlijk en plantaardig voedsel. Zodra de insecten “geoogst” worden, gaan ze in de koeling en slapen ze rustig in.

Vergelijk dat eens met een varken dat binnen 6 maanden vetgemest wordt tot tachtig kilo en opgroeit in een zeer kleine ruimte, daarna op transport gaat in een vrachtwagen om vervolgens geslacht te worden

Of wat dacht je van de zogenaamde plofkip. Deze kippen worden door gefokt zodat ze van een kuikentje van vijftig gram in slechts zes weken uitgroeien tot een dier van ruim twee kilo. Dat deze dieren daardoor hart- en longproblemen hebben, door dat gewicht nauwelijks meer kunnen lopen en zweren hebben aan hun poten, nemen we voor lief. Plus… We stoppen ze met zijn twintigen op 1 m2, in een stinkende stal zonder daglicht. Geen wonder dat deze plofkip zo in opspraak is gekomen afgelopen maanden.

Dat kan anders…. Dat kan duurzamer en diervriendelijker. Insecten kweken is wat dat betreft veel diervriendelijker: het natuurlijk gedrag van insecten is juist om dicht op elkaar te leven, liefst met 10.000-den tegelijk. Zoogdieren zoals koeien en varkens daarentegen leven van nature buiten en houden van ervan om (in de nabijheid van anderen) ruimte te hebben.

Al met al bovenstaande is weer een reden om over te gaan op insecten vlees – het vlees van de toekomst. Op deze pagina lees je nog meer duurzame redenen om insecten te gaan eten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *