Verkoopcijfers van eetbare insecten zijn goed

De verkoopcijfers van eetbare insecten zijn goed. Enkele weken geleden voegden een 2-tal Jumbofilialen in Groningen en Haren eetbare insecten toe aan het assortiment. “Het wordt beter verkocht dan ik persoonlijk gedacht had”, zegt filiaalmanager van Jumbo Euroborg, Dennis van der Sluis tegen Nieuws.nl. “Op basis van verkoopcijfers gaat het heel goed met de producten.”

De media-aandacht die de insecten producten gehad hebben zijn vooral de reden volgens Van der Sluis dat er zo’n goede verkoop in is. “Regionale, landelijke en zelfs internationale media hebben het erover gehad. In de eerste succesweek na alle drukte eromheen, dacht ik dat het gewoon een korte hype zou zijn. Dat is het niet, want het wordt nog steeds veel verkocht.”

Een 2e proeverij
“Het was in de eerste week zelfs zo’n succes dat we een 2e proeverij hebben moeten organiseren. Er reageerden zoveel mensen dat ze het net mis waren gelopen, dus dat hebben we nog eens opgezet. En het was er weer druk”, aldus Van der Sluis. Volgens hem is de aandacht voor de producten wel nodig. “Zonder aandacht krijgen mensen er geen belangstelling voor.”

Type mens
“Er is niet één type mens dat geïnteresseerd is in de insecten. Jong, oud, man of vrouw, ze tonen allemaal belangstelling.” Dat mensen er veel belangstelling voor hebben is logisch, maar vinden mensen het lekker? Van der Sluis zegt dat het vooral ligt aan het besef van wat er gegeten wordt. “Als je ziet dat je een larf eet, dan vinden veel mensen dat vies. Als je het gewoon eet zonder te kijken, smaakt het naar een lekker nootje. Je moet je eroverheen zetten.”

Het moelijkste aan insecten eten is je eerste insect te eten!

Share

1 thought on “Verkoopcijfers van eetbare insecten zijn goed

  1. Bij de Jumbo heb ik een burger en sprinkhanen geprobeerd. Persoonlijk heb ik liever mijn insecten zoals ze eruit zien. Ik vond de burger met buffalo wormen niet echt bijzonder, maar wil de buffalo wormen los wel kopen om eens te proberen. De sprinkhanen vind ik heerlijk.

    De prijs van de sprinkhanen zijn momenteel erg duur. En ook de burgers en buffalo wormen zijn prijzig. Maar ik neem aan dat dit tijdelijk is.

    Ik zie alleen maar voordelen aan het eten van insecten. Het is duurzaam én gezond. Het is ook een soort ervaring.

    Ik hoop op een insecten rijk 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *