Ook AH en HANOS aan de insecten

Steeds meer supermarkten en groothandels voegen eetbare insecten aan het assortiment toe. Eerder berichtten we al dat een PLUS supermarkt en enkele JUMBO supermarkten al eetbare insecten hebben toegevoegd aan het assortiment.

AH-eetbare-insectenNu is dus ook de AH en HANOS aan de beurt. Onderstaande varianten van ConBuggie insecten zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn Koornneef in Naaldwijk:

 • Meelwormen; larven van de Meeltor. De meelworm wordt gekweekt op een mengsel van tarwe, tarwezemelen en groenten. De smaak is vergelijkbaar met zoete nootjes.
 • Wasmotlarven; larven van de Wasmot. Wasmotlarven worden gekweekt op een deels natuurlijke basis waaronder bijenhoning. Wasmotlarven zijn uiterst voedzaam door hun hoge gehalte aan droge stof en vetstoffen. Een zacht insect met zoete smaak.
 • Sprinkhanen; treksprinkhanen worden gekweekt op verschillende grassen. Het heeft een hoge voedingswaarde en een goede eiwitbron.
 • Buffalowormen; larven van de Buffalokever. Zeer voedzaam door hun hoog gehalte aan eiwitten en laag vetgehalte. De wormen smaken naar noten en zijn goed verteerbaar.

Ook de HANOS gaat insecten verkopen. De producten liggen in alle vestigingen op de wildafdeling. De groothandel heeft buffalowormen, meelwormen, wasmotlarven, sprinkhanen en BuggieBalls (aperitiefbitterballetje) in het assortiment.

De insecten worden door o.a. Conbuggie op een efficiënte en voedselveilige manier verwerkt. Eerst worden ze gewassen en gespoeld. Daarna worden ze geblancheerd en licht gedroogd om vervolgens door middel van een vriestunnel in enkele minuten tot -22 ˚C te worden ingevroren.

Eigenschappen:

 • Gekweekt op zemelen en groenten.
 • Zonder groeipromotoren of chemicaliën.
 • Lokaal gecontroleerde kweek.
 • Uniek productieproces.

 

Share

2 gedachten over “Ook AH en HANOS aan de insecten

 1. ik probeer graag recepten met insecten uit.
  Het eerste wat me opvalt is dat ze zo duur zijn. 25 gram krekels bij AH maar liefst 9,35 euro. Bij Delibugs is nog duurder, daar doet een bakje van 40 gram 13,95 euro; één sprinkhaan iets van 30 cent.
  Ik zou het handig vinden als jullie ook overal de prijzen goed zichtbaar bij zetten en misschien een prijsvergelijking aanbieden?
  Dat zou erg handig zijn voor de (potentiele) kopers.

 2. Een vriendin van mij en ik hebben meermalen in verschillende Jumbo’s in en rond Leiden gezocht, maar nergens vonden wij deze lekkernijen. Nu ga ik eerlijkheidshalve eerder naar AH, maar ik zou gaarne willen weten, waar wij deze lekkernij kunnen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *