Insecten webshops

Insecten webshops. Hieronder een overzicht van insecten webshops waar je in Nederland en België eetbare insecten online kan kopen / bestellen voor menselijke consumptie:

Tinyfoods

TinyFoods heeft een uitgebreid assortiment van insectenproducten. Vooral veel gekruide insecten in verschillende smaakvariaties. Ook hebben ze verschillende smaken insectenrepen. Je kunt ook krekelmeel kopen.
T: +31 (0)341 842 121
Mail: info@tinyfoods.nl
www.tinyfoods.nl

Proefpakket voor beginners

Insectenproducten van TinyfoodsIdeaal als eerste kennismaking met insecten eten en ook erg leuk als origineel cadeautje. Drie soorten gekruide insecten en twee lekkere repen in een voordeelverpakking van ‘Tinyfoods‘.

Inhoud:
20 gram krekels Smokey BBQ
20 gram meelwormen Garlic & Herbs
9 gram Sprinkhanen Classic Paprika
2 high energy/protein bars met krekels

Jimini’s

JIMINI’s is een jonge innovatieve insecten-producent met verschillende soorten insectenproducten die te koop zijn in de webshop. Zo vind je er gekruide krekels, sprinkhanen en meel-/buffalowormen voor bij de borrel! Deze insecten zijn beschikbaar in veel verschillende soorten smaken, dus er is voor ieder wat wils! Heb je liever dat de insecten zijn verwerkt in een product? Ook dit wordt aangeboden in de webshop, in de vorm van heerlijke Italiaanse pasta, een notenvruchtenreep met krekelmeel of super gezonde granola voor je ontbijt!
T: +31 (0)6 1354 1085
www.jiminis.nl

Delibugs

Delibugs is eind 2017 overgenomen en biedt nu een ruim assortiment aan van gevriesdroogde insecten. Dit zijn de krekel, meelworm, sprinkhaan en buffaloworm. Ook zijn er insectenlolly’s en gekruide insecten te koop. Bijzondere producten zijn de meelwormen-pindakaas en een blok chocolade met insecten erop.
T: +31 (0)320 277 928
www.delibugs.nlTastyBugs

TastyBugs is een kweker in Limburg en heeft een eigen webshop met de gebruikelijke gevriesdroogde insecten, maar ook een aantal bijzondere producten. De chocoladeproducten met meelwormen en sprinkhanen smaken heerlijk en je kunt zelfs sprinkhaanbamiballen en meelwormentomatensoep bestellen. Deze worden diepgevroren bezorgd. Binnenkort is ook de meelwormenpasta beschikbaar.
Haagweg 64
NL 5995 AB Kessel
T: +31 (0)6 1787 3085
www.tastybugs.nl

Bugbon

Insecten delicatessen van hartig naar mierzoet. Op bestelling leverbaar. Ook verse insectenhapjes.
T: +31 (0)6 2430 6634
www.bugbon.nl

Bugs Originals

Bugs originals verkopen de standaard 4 gevriesdroogde insecten, maar ook Buqadilla. Dat is een Mexicaans gekruid falafelachtige snack van 20 gram met 35% meelwormen. Falafel is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte. Het is alleen niet via de webshop verkrijgbaar, maar wel via de Sligro. Bugs originals is een initiatief van Ruig en Zonen.
Zuideinde 235
1511 GE Oostzaan
T: +31 (0)75 684 7300
www.bugsoriginals.nl

GoodBugFood Shop

De GoodBugFood Shop is eind 2017 opgestart en heeft verschillende gevriesdroogde en bijzondere producten in de webshop.
www.goodbugfood.shop

Albert Heijn

Via de webshop van Albert Heijn kan je ook insecten kopen. Een bakje buffalo’s en sinds kort ook volkoren halvermeelpap met insecten.
Insectenproducten van de Albert Heijn

Peek & Van Beurden Delicatessen

Bij Peek & Van Beurden Delicatessen kan je terecht voor meelwormen, buffalo-wormen en sprinkhanen. Er bestaat ook de mogelijkheid om ze op te laten sturen, mits je vooruit betaald.
Nachtegaalstraat 56
3581 AL Utrecht
www.peekenvanbeurden.nl

Minifood

Eetbare insecten in België.
Veldstraat 116
9890 Asper-Gavere
België
T: +32 (0)47 449 3819
www.minifood.be

Is er bij jou nog een insecten webshop bekend die niet in dit overzicht staat? Geef het aan ons door. Dan kunnen wij dit in de lijst van insecten webshops aanvullen.Share

13 gedachten over “Insecten webshops

  1. waarom zijn deze insecten zo duur, als ze veel duurzamer te produceren zijn, en met zoveel minder ruimte water en voer geproduceerd kunnen worden? ik heb eerder een proefpakketje gekregen en dat smaakte prima, maar zolang de winkelprijzen zo hoog liggen kan ik dit niet betalen…

    • Goede vraag. De hogere prijs komt vooral doordat het erg arbeidsintensief is en er op kleine schaal geproduceerd wordt. Verder optimalisatie van de kweekprocessen en schaalvergroting zullen de prijs doen dalen.

  2. Vroeg me af, de “dierenvoer” varianten van exact de zelfde incectensoorten zijn veel goedkoper dan degene die in de webshops als “voor mensen” verkocht worden. Is er een echte reden om niet gewoon de dierenvoer varient the kopen/eten? Zijn ze gevaarlijk? vies? ongezond? Wat is het verschil?

  3. Op de website van insectable staat dat zij zijn overgenomen door delibugs, misschien een handige update, omdat die er dus nu dubbel in staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *